Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Csöcsök és Rákenról (18+)

2011.11.09. 08:00 - mutant

Címkék: film sci fi

Heavy Metal

 

színes, feliratos, kanadai rajzfilm, 90 perc, 1981

rendező: Gerald Potterton
író: Dan O'Bannon, Corny Cole
forgatókönyvíró: Len Blum, Daniel Goldberg
zeneszerző: Elmer Bernstein, Donald Fagen
operatőr: Brian Tufano
vágó: Janice Brown, Mick Manning, Gerald Tripp

szereplő(k):
Harvey Atkin (Idegen hangja)
Thor Bishopric (a fiú hangja)
Rodger Bumpass (Hanover Fiste/Dr. Anrak hangja)
Jackie Burroughs (Katherine hangja)
John Candy (Desk őrmester/Dan/Den/Robot hangja)
Harold Ramis (Zeke hangja)

 

 

 

 

"A több epizódból álló rajzfilm egy azonos című, 1977-ben indult amerikai képregénysorozaton alapul, és ennek világát a kor legjobb rajzolóinak segítségével ülteti át a vászonra."

Gyerekkoromban láttam először. Azt most ne feszegessük, hogy miért néz egy gyerek ilyen filmet:)

Ne keressünk mélyen szántó gondolatokat az alkotásban. Ahol pedig akad, az sem egyértelmű, esetleg elbagatellizált. Az egy percre jutó csöcsdózis igen csak magas. Ráadásul a legtöbb esetben felesleges is.

Csak 18 éven felülieknek!

 

 

 

Különböző történeteket láthatunk, melyek egyetlen közös pontja egy zöld gömb, mely a Gonoszt szimbolizálja (Loc-Nair). Ez a lény meséli is el a történeteket egy kislánynak. Persze, miután kinyírta a csaj apját. Lássuk a fejezeteket.

 

 

 

 

 

 

 

Harry Canyon

Az első felvonás egy taxisról szól, akihez segítségért fordul egy nő. Kapzsiság, szex, erőszak. Ebben a három szóban benne van a történet. Minimális fordulatra kell számítani, de lényegében jól bemutatja az emberi természetet. Egy kis fűszer: a Harryt kiszolgáló robot, Robby (Tiltott bolygó). Kijelenthetjük, hogy talán ebben a részben a legkidolgozottabb a történet.

 

 

 

 

 

 

 

 

"E film noir-ra emlékeztető, anti-utópisztikus sci-fi egyszerre előlegezi meg az egy évvel később a mozikba került Szárnyas fejvadász és az 1997-es Az ötödik elem hangulatát és tematikáját. A menekülő lányt védelmébe fogadó taxisban bizony egyszerre ismerhetünk rá Rick Deckard és Korben Dallas alakjára, míg a lány egyértelműen Rachael és Leeloo előképe." /Ekultúra/ Magam sem írhatnék mást.

Den

Den egy félénk és cingár gyerek. Épp egy kísérletet készül elvégezni, amikor megtalálja a gömböt. A villámlás a gömb ereje együttesen egy másik univerzumba (Sosehol) repíti, ahol erősebb, nagyobb és magabiztosabb. Természetesen csöcsök minden mennyiségen. A történet pedig annyi, hogy egy királynő uralja a bolygót, és a felkelők megkérik, hogy segítsen nekik. Míg az előző sztori színtiszta Sci-Fi, addig ez a fejezet inkább Fantasy.

Valamiféle keveréket kapunk: Lovecraft és a híres képregényhősökét. Bevallom, nekem eléggé kidolgozatlannak tűnik, elkapkodottnak. Úgy gondolom, ez a sztori egy egész könyvre elegendő lenne, így egy kicsit hiányérzetem támadt utána. A cselekmények gyorsan követik egymást és mégis valamitől üres a történet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Captain Sternn

Egy tárgyalás közepébe csöppenünk. Épp egy űrhajó kapitányát akarják elítélni több tucatnyi bűnért. Itt meg kell említenem, hogy találtam némi hasonlóságot két sorozat szereplője és Lincoln F. Sternn között, melyek gondolom, így tisztelegnek ezen klasszikus előtt. Az egyik a Futurama nárcisztikus kapitánya; Zapp Brannigan. A másik pedig a Szuperdod kalandjaiban néha megjelenő kapitány; Star Johnson. Persze lehet, hogy csak az én agyszüleményem:)

Szóval Sternn lefizet egy furcsa kis embert, hogy védő beszédet mondjon mellette, ám a zöld gömb hatalmába keríti, és végül az ellenkezőjét teszi. No meg egy csattanót is kapunk a végén, amit nem lövök le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B-17

Számomra ez az egyik legjobb történet. Igazi kemény horror rajzfilmet kapunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos túl rövid, a csöcsök száma a nullára redukálódik. Ami persze nem baj. Egy bombázó legénységével furcsa dolog történik. Többet nem is kell tudni már csak a történet rövidsége miatt sem. Ez a sötét látványvilág teszi igazán felejthetetlenné.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annyira gyönyörű és veszélyes

A felvonás egyfajta karikatúrát kapunk a politikáról. A Pentagonban értekeznek a mutációról, melyet egy bizonyos zöld kő okoz, amikor is bögyös titkárnő (Gloria) nyakában megcsillan a zöld kő. A doki, aki épp felszólal, ettől megvadul és...hát mondjuk ki: meg akarja kefélni a csinibabát. Ekkor egy űrhajó mindkettőt felszippantja. Csak Gloria érkezik meg sikeresen, akire rögtön lecsap egy robot. Mármint szexuális értelemben:) Ezután a legénység másik két tagja jól becuccozik. Újabb klasszikus jelenik meg: elrepülnek a USS Enterprisemellett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lényegében a sztori a szexuális aberrációkra utal szerintem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taarna

Egy vulkán kitörése után az emberek megvadulnak és mutáns barbárokká válnak. lerombolják a békés várost, melynek egyetlen reménye az utolsó őrző.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki sajnos elkésik, mivel rohadt sokáig tart felvennie azt a falatnyi ruhát:D Legalábbis ez az érzésünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így bosszúhadjáratba kezd. Eljut a barbárok erődjébe, ahol teljesen logikátlanul történnek az események. Na,de ezt hagyjuk, csöcs van,ez a lényeg. A Rákenról meg dübörög ezerrel. Ezt a fejezetet eleveníti fel a South Park egyik epizódja is: Major Boobage ( 12. évad 3. epizód).

 

 A csaj természetesen megbosszulja az embereket.

Ezután visszatérünk a kislányra, ahonnan indultunk. Lényegében kapunk egy lezárást, de arra nem ad magyarázatot, hogy miért kellett ezeket a történeteket elmesélnie.

Gyakran pornófilmekbe illően valószerűtlen szexualitás és a teljes durvaságában ábrázolt erőszak dominál a filmben, ugyanakkor egy nagyon kemény trip-filmet is kapunk, melyet az utolsó történet meg is erősít. A zenei aláfestés meg magért beszél. Lényegében egy katyvaszt kapunk, ami annyira nem is katyvasz, inkább csak céltalan. Mindazonáltal nagyon élvezhető. Plusz egy kis játék: keressétek az elrejtett (néhol nem elrejtett) fallikus szimbólumokat :)

 

 

Látványvilág: 10/10

Forgatókönyv/Sztori: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr643363294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása