Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Családi sci-fi

2012.02.27. 10:34 - mutant

Címkék: film sci fi

Mindenhol nagyon lehúzták ezt a filmet, mindenki valami akciódús sci-fi csodát várt. Nem az lett, de kikapcsolódásnak remek, akár családdal együtt.

Vasököl
(Real Steel)
 


    
színes, magyarul beszélő, amerikai-indiai sci-fi akciófilm, 127 perc, 2011 (12)

rendező: Shawn Levy
forgatókönyvíró: John Gatins, Dan Gilroy, Jeremy Leven
zeneszerző: Danny Elfman
operatőr: Mauro Fiore
producer: Shawn Levy, Susan Montford, Don Murphy, Robert Zemeckis
vágó: Dean Zimmerman

szereplő(k):
Hugh Jackman (Charlie Kenton)
Dakota Goyo (Max)
Evangeline Lilly (Bailey Tallet)
Kevin Durand (Ricky)
Phil LaMarr (közvetítő)
Olga Fonda (Farra)
Anthony Mackie (Finn)
Hope Davis (Debra)
James Rebhorn (Marvin)
John Gatins (Kingpin)

 

 

 

"Charlie Kenton (Hugh Jackman) egy kifacsart harcos, egykori bokszoló, akinek karrierjét a ringben megjelenő 2,5 méter magas acélrobotok megjelenése töri derékba. Most nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épphogy elég pénzt keres a hulladékfém-bizniszből, hogy eljusson egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Max-szel (Dakota Goyo) hogy együtt építsenek meg és közösen edzenek egy igazi bajnok-robotot. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra."

A túl a csúcson című film köszön vissza ebben a műben, modernizált verzióban, amit én nem is bánok, azt is szeretem, pedig nem ugyanaz a műfaj. Hiába imádom Hugh Jackmant, egy jó ideig felpofoztam volna. Azt hiszem, nem tudom elfogadni, hogy ő gonosz is lehet. Elfogult vagy,na:) Csak pár mondatot szánok a filmre, mert nem is nagyon lehet ezt túlspilázni. Szétcincálta már több oldal; leírtak mindent, jómagam ezt most csak ajánlónak szánom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevés olyan film van, amelyben a gyerek karaktere nem idegesít halálra. Ez a kisfickó (Dakota Goyo) szerencsére nem, apuka viszont néhol igencsak. Mégis számomra mindkét karakter szerethető volt, de a kisfiú vitte a pálmát. Az, hogy Atomot, a robotot érző emberként kezelték néhol aranyos volt, néhol giccses, de nem telítette el a filmet. A robotok kivitelezése profi, anno a poszterek miatt gagyibbra számítottam. Minimálisan folynak csak bele technikai dolgokba, ebből is érződik, hogy maximálisan az egész család számára élvezhető filmet akartak az alkotók, nem egy akciókkal teli, csihi-puhi férfiszagú valamit. Az az érzésem, hogy ez egy új őrület elindítására kellett, egy új licensz születik, ezért is lehet, hogy a robotokról külön poszterek is készültek. Betör a játék- esetleg videojáték piacra, mint Real Steel akciófigurák, de még konzolra is el tudom képzelni.

Semmi újat nem kaptam, semmi extrát, számomra mégis élvezhető volt. Talán csak a női lelkem miatt:) kikapcsolódásnak mindenképp jó. Holnap egy klasszikus lesz terítéken.

Színészi játék: 8/10

Látványvilág: 8/10

Forgatókönyv/Sztori: 8/10

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr684213602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbarniii 2012.02.27. 16:41:56

Tetszett a film. Meggondolandó, hogy DVD-n megszerzem.

mutant · http://universal.blog.hu 2012.02.27. 20:30:39

@Barnileonidasz: Szerintem sem olyan rossz, mint ahogy sokan lehúzták. Egyszerűen ez egy könnyedebb műfaj.


süti beállítások módosítása