Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Robot Jox

2011.10.04. 12:39 - mutant

Címkék: film sci fi

 

Nos, mivel munkanélküli lettem, sajnos sok a szabadidőm. Így feléled a blog.

Robot Jox


színes, amerikai sci-fi, 85 perc, 1990

 

 

rendező: Stuart Gordon
forgatókönyvíró: Mac Ahlberg
zene: Frédéric Talgorn

szereplő(k):
Gary Graham (Achilles)
Anne-Marie Johnson (Athena)
Paul Koslo (Alexander)
Danny Kamekona (Dr. Matsumoto)
Michael Alldredge (Tex Conway)

 

 

 

 


"A távoli jövőben az emberiség lemondott a globális háborúkról és egyéni csatákat vív. Két szembenálló szuperhatalomra osztották a világot, amelyeket mindkét oldalon kiképzett bajnokok képviselnek. Hatalmas robotgépekkel harcolnak földön, vízen és levegőben."

Nagyon-nagyon ígéretesnek tűnt a leírás alapján. Bemutatja a film, hogyan képezik ki a harcosokat, ám a középpontban Achilles, a legügyesebb harcos áll. Ütközet közben a robottal rádől a közönség egy részére, ami lelkileg megtöri. Közötte és az orosz...párdon, szovjet harcos közötti ellentét a pattanásig feszül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó sztori,szar színészek. Pedig ebből egy nagyon fain filmet ki lehetett volna hozni. A műanyag robotok gyerekkorunkat idézik. Vagyis azokét, akik vagy akiknek a szülei a piacról szerezték be a Transformers utánzatokat :)

 

 

 

 

 

 

 

Talán, ha nagyobb a költségvetés. A film báját a naivitás adja: a színészek és maga a világképp. Egyszerű megoldásokkal akarták elérni a futurisztikus jövő képét, ami nem sikerült. Elvetemült sci-fi rajongóknak ajánlott darab! Egyébként ne kínozza magát az ember ilyesmivel.

Idevág az új Vasököl (Real Steel) produkció, amiről itt olvashattok. Ennek alapját szintén az adja, hogy a jövőben már robotokkal döntik el a háború kimenetelét. Azért ezt a filmet választottam a visszatéréshez, mert készült idén egy hasonló produkció. Mintha ezt a filmet és a Robot harcosok-at gyúrták volna egy filmé. Talán az jobban sikerült. Majd, ha megkukkantottam, kiderül:)

Érdekesség még, hogy egy másik filmet Robot Jox 2 név alatt forgalmaztak hazánkban, de ne tévesszen meg senkit; nem ennek a filmnek a folytatása. Igazából  látni kell ezt az alkotást, inkább ajánló ez a poszt, mintsem kritika.

Színészi játék: 4/10

Látványvilág: 5/10

Forgatókönyv/Sztori: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr233277568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása