Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Antialkesz robot

2012.02.13. 08:00 - mutant

Címkék: film sci fi

Iron Invader aka Metal Shifters


   
színes, kanadai sci-fi, 87 perc, 2011

rendező: Paul Ziller
forgatókönyvíró: Paul Ziller, Gary Hawes
zeneszerző: Christopher Nickel
operatőr: Anthony C. Metchie
producer: John Prince
vágó: Christopher A. Smith

szereplő(k):
Kavan Smith (Jake)
Colby Johannson (Ethan)
Nicole de Boer (Amanda)
Merritt Patterson (Claire)
Jesse Moss (Max)

 

 

 

 

 

A sztori annyi, hogy egy testvérpár talál egy lezuhant orosz műholdat és eladják a fémkereskedőnek. De valamiféle űrszennyeződés van rajta, ami életre kelt egy vasgólemet. Kiderül, hogy ez egy baktérium és vasat von ki a vérből. Olyan akciók vannak, hogy hajajj. Érdekes módon egész jól indul a film. Ha nem tudnám, hogy SyFy prodésön, még egy B-kategóriás valami is kisülhetne belőle. De sajnos nem. Számomra a legfelháborítóbb az, hogy egy olyan alkotásoknak, mint a Dark Knight vagy Amerika Kapitány elb*szták a magyar szinkronját, ennek meg kivételesen jóra sikerült. Sőt! Amikor először láttam a trailert, azt hittem, sokkal gagyibb színészi játékra számíthatok majd. Ehhez képest egész jók voltak, amire az eltalált szinkronok még tettek is némi pluszt.

A robot gagyi CGI, ha ebbe többet fektetnek,nem lett volna vészes az alkotás. De a vége felé átment az egész valamiféle paródiába. Szétrobbantják, majd újra összeáll a szörny. Kétszer is. Valahogy a Terminátor kettőben sokkal látványosabb volt :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy szerelmi szál is van a történetben, de nem bontakozik ki. Annyit tudunk,hogy a nő épp válik, a lánya 16 éves, és a főhős gimis szerelme. Ez a csaj annyira jó anya, hogy miközben körülöttük garázdálkodik a gólem, simán kinn felejti a lányát. Csak idővel jut eszébe, hogy az is van neki. A főhős egyébként számomra rettentő ellenszenves. Az öreg fémkereskedőt hibáztatja, miközben ő és a testvére hozták a bajt a városra azzal, hogy nem hívták a NASA-t vagy bármelyik szervet, amikor megtalálták a műholdat. Mégis, végig az öregre ken mindet és arrogáns, bunkó. Szóval hiába érzi úgy, hogy egy hős, csak egy suttyó a szememben.

Végül egy kocsmában gyűlnek össze. Érdekes módon az az érzésünk támad, hogy a városka lakossága 10 fő, mert többet nem látunk. Vagy a többiek békésen végigalusszák a város leigázását?

- Te, John, itt egy 6 méter magas robot és embereket öl!

- Ne foglalkozz vele Mary, gyere vissza aludni.

Hihetetlen:) De térjünk vissza a cselekményre. Van pár elb*szott dialógus. Például a Sheriff meg a társa. Már egy csomó embert megölt az a szar,de ők még feltesznek egy olyan kérdést, hogy HOGY IS NÉZ KI??? Pedig a Sheriff már kétszer is látta addigra, sőt, legalább négy embertől leírást is kapott már róla.

Szóval a kocsmában tanakodnak, mivel lehetne kinyírni a szemetet. Egy darabkája leszakad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leöntik antibakteriális szappannal, hipóval, mindennel,amit csak találnak, de nem sikerül. Ketten fogják az ajtót,hogy kint tartsák azt, ami előtte házak felét szaggatta ki...OMG!:D Ekkor a rázkódástól ráömlik egy pohár viszki a darabra és violá! A rajta élősködő űrbaktérium kipurcan. Újra szétrobbantják és nekiállnak lelocsolni, majd elviszik összepréselni. Itt még egyszer próbálnak feszültséget teremteni, de hiába. Ekkorra már annyira komikussá válik a cselekmény, hogy hangosan felnevettem. Azért egyszer nézhető, remek kikapcsolódást nyújt. Mondjuk, én eléggé elfogult vagyok, hiszen mind a SyFy mind az Asylum műveit szívesen nézem. De egy haveros-sörözéses estéhez tökéletes. A Csontevőnél jobb azért:)

 

Színészi játék: 7/10

Látványvilág: 5/10

Forgatókönyv/Sztori: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr684096587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása