Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Hihetetlen Hulk+ajánló

2012.03.02. 13:48 - mutant

Címkék: film sci fi

A hihetetlen Hulk
(The Incredible Hulk)

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 114 perc, 2008 (16)

rendező: Louis Leterrier
író: Stan Lee
forgatókönyvíró: Jack Kirby
zeneszerző: Craig Armstrong
operatőr: Peter Menzies Jr.
producer: Avi Arad
executive producer: Stan Lee
vágó: John Wright

szereplő(k):
Edward Norton (Bruce Banner)
Liv Tyler (Betty Ross)
Tim Roth (Emil Blonsky)
William Hurt (Thaddeus 'Thunderbolt' Ross)
Robert Downey Jr. (Tony Stark)
Lou Ferrigno
Ty Burrell (Dr. Samson)

 

 

 

 

 

"Bruce Banner, a tudós kétségbeesetten keresi a gyógymódot arra a gamma-sugárzásra, amely megmérgezte a sejtjeit, és egy fékezhetetlen haragú erőt szabadít fel benne: a Hulkot. Banner kénytelen az árnyékba húzódni, bujkálni, elszakadni attól az élettől, amit ismert, és attól a nőtől, akit szeretett, miközben menekül az őt üldöző "Villám" Ross tábornok és a hadigépezet elől, akik azért üldözik, hogy elkapják, és erejét brutálisan kihasználják. Emellett azonban feltűnik a színen egy új, szörnyű ellenfél, a Förtelem, akinek pusztító ereje még Hulkét is felülmúlja. Hősünknek tehát döntenie kell: vagy elfogadja a tudós békés életét, vagy felfedezi a hőst abban a lényben, aki benne lakozik."

Nem tudom, hogy miért, de mostanában sikerül olyan filmeket kifognom, amikről nehezen tudok nagy terjedelemben írni. Azért igyekszem.

Készült már korábban egy film, ami bevallom, nekem tetszett. Még se kezeljük a Hihetetlen Hulk című filmet egyfajta második részként. Nem rossz, de valahogy nem éltem át azt a fajta katarzist, amit a képregényfilmek  kiváltanak belőlem. Például a Hellboy első része nagyon kiváló film, számomra az egyik legjobb képregény adaptáció.

Tim Rothot meglátva esküszöm,felnevettem. Mert bár szeretem, jó színésznek is tartom, ez a szerep nem rá illett. Ahogy Edward Nortonra sem. Liv Tyler hozta a szokásos kedves,aranyos,szerető nőt.

 

Nem éreztem együtt Hulkkal, ez hiányzott a leginkább. Megvalósítása sem sikerült túl jóra, gyermetegnek éreztem kicsit. Az a pár-perc, amikor összecsaptak a "szörnyek", s ezen belül is a fojtogatós rész adta csak vissza 100%-ig a képregény hangulatát. Persze, nehéz életre hívni egy efféle monstrumot, mégis a mai technikával nem lehetetlen. Azt hiszem, csak a megfelelő színész hiányzik a projektből. És itt nem a játékra, inkább a küllemére gondolok.

Létrejöttét pár képkockával elintézték, nekem ez is fájó pont volt. Semmi lendület, hiába láttam a történéseket, nem sodort magával a cselekmény. Nyugtáztam, ami zajlik,ennyi. Egyszer érdemes megnézni, de ha mindkettőt megnézzük szembetűnő a különbség.

Színészi játék: 6/10

Látványvilág: 6/10

Forgatókönyv/Sztori: 6/10

 

Szerencsére az idei év kárpótol minket, lesz néznivaló a témában bőven. Itt is egy trailer,ni!:) Megjegyzem: ez a Hulk nekem jobban tetszik, megerősítve amit feljebb is írtam; csak a megfelelő színész hiányzik a remek animációhoz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr964284487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása