Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Egy kis western-fantasy

2012.03.07. 09:42 - mutant

Címkék: film fantasy

Jonah Hex



színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 81 perc, 2010 (16)


 rendező: Jimmy Hayward
forgatókönyvíró: Mark Neveldine, Brian Taylor
zeneszerző: Marco Beltrami, John Powell
operatőr: Mitchell Amundsen
producer: Akiva Goldsman, Andrew Lazar
vágó: Kent Beyda, Fernando Villena

szereplő(k):
Josh Brolin (Jonah Hex)
Megan Fox (Leila)
John Malkovich (Turnbull)
Aidan Quinn (McKinley elnök)
Michael Fassbender (Burke)

 

 

 

 

"A fejvadász Jonah Hex fél arcát szörnyű sebhely torzítja. Az egykori konföderációs katona személyét valóságos legenda veszi körül, mondván, hogy a férfi túlélte a halálát, és nincs senki, aki gyorsabban rántana fegyvert nála. A férfi csak egy valakit enged közel magához, az elbűvölő Leilát, akit szintén a sötét múlt árnya kísért. Egy napon Hexet megkeresi az amerikai hadsereg, és alkut ajánl neki. Visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, és így újra szabad ember lehet, ha hajlandó elfogni egy veszélyes fickót. Quentin Turnbull az ördöggel cimborál, és élőholtak seregét akarja a világra szabadítani."

WIKIRŐL mindent meg lehet tudni a képregény eredetéről, jó magam is csak hallásból ismertem, ezért kíváncsivá tett a film. Nem csalódtam.

A film üde foltja Michael Fassbender volt, aki már több filmben is megcsillogtatta tehetségét, számomra legutóbb az X-men: Az elsők című alkotás az első, ami beugrik. Megan Fox elhanyagolható. ha nem lenne benne, fel sem tűnne. Gyakorlatilag nem is színészkedik. Vagy csak nekem nem tűnt fel. Malkovich meg Malkovich :D Tőle szar játékot ne várjon az ember. Josh Brolinról annyit, hogy legutóbb A félszeműben láttam,az a film is nagyon tetszett, mert vannak napok, amikor kedvem támad nem csak sci-fihez is.Nos, őt legközelebb a Men is Black újabb részében láthatjuk majd, de láthattuk a Terrorbolygó vagy az Árnyék nélkül sci-fiben is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos igen, a film. Értetlenül állok a tény előtt; miszerint szinte mindenhol lehúzták. Egyesek szerint kevés az akció, sok a rizsa, mások szerint nem csak hogy kevés az akció, de izzadtságszagú. Nem éreztem ilyesmit. Nem egy kiemelkedő alkotás, de könnyed kikapcsolódásnak megfelel. Talán csak a légkörrel kell azonosulni. A filmet egyfajta misztikus légkör lengi át, s mint említettem Megan Fox csak egy díszpicsa, csöcs sincs. Ha a karakterét nem teszik bele, nem hiányozna a filmből. Mert ha egy szerep nem túl nagy, akkor is lehet maradandót alkotni. Csak szegénykém annyira egy semmilyen nő, hogy egyértelműen a külseje miatt fogadta be hálívúd. Fogalmam sincs, miért emelték ki a posztereken.

Apropó...nagy rajongója vagyok a Rejtély című sorozatnak, s meglepődtem, amikor megláttam a régi ismerőst; Lance Reddicket. Csórinak igen kevés szerep jutott, ettől függetlenül örültem neki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kivitelezés nem rossz, a fegyverek tetszetősek nagyon. Az effektek szintúgy. Nagy robbanások, lövöldözések, dirr-durr. Semmi probléma:) Lényegében egy igazi bosszúfilmet kapunk, emiatt a sok visszaemlékezés, kell Jonah Hexnek a lélekturbózás. Néhol emiatt úgy éreztem, leülepszik a sztori, de szerintem ez csak amiatt van, hogy jó magam kevés westernt nézek, nem vagyok hozzászokva a lassabb cselekményhez (főleg, ha megnézzük a top 10 kedvenc filmem listáját, amelyről már kérdeztek páran e-mailben :)). Érdekes elegye a fantasynak, a mágiának és a westernnek. Talán a forgatókönyv az, ami lehúzza. kissé összecsapott, de nem vacak,ettől ne féljünk. Egyszer érdemes megnézni, nem olyan rossz az, mint amilyennek beállítják.

Színészi játék: 8/10

Látványvilág: 8/10

Forgatókönyv/Sztori: 6/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr24293225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása