Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Kaland az időben

2011.05.09. 06:00 - mutant

Címkék: film sci fi

Eredeti cím: Biggles: Adventures in Time, 1986

Szereplők:


Rendezte: John Hough

Fényképezte: Ernest Vincze

 

 

 

 

 

 

"Jim Ferguson, a sikeres, fiatal üzletember rájön, hogy belekerült egy időlyukba, ami oda-vissza dobálja őt az évtizedekben.
A New York-i gyorsétterem vezetése helyett 1917-ben találja magát, az I. világháború kellős közepén, ahol megmenti Biggles-t a biztos halálból és megmenti a világot is a pusztító katasztrófától. Miközben Biggles éli a maga hihetetlen I. világháborús kalandjait, átkerül az 1980-as évekbe. A hősök és a fejlett technológia összefognak a gonosz erőivel szemben..."

Johns W.E. író hőse Biggles.

Akár jó film is lehetne, ha nem a nyolcvanas évek komolytalansága hatná át. Egyszóval: rimékért kiállt!:)

Biggles egy pilóta, aki a németek titkos fegyvere után kémkedik. Mondjuk azt nem értem, hogy ha valóban így történt volna, akkor a németek miért ne készítették volna el a fegyvert a II. világháborúban is? Természetesen ők úgy vélik, hogy nem lesz több háború, de akkor is: mi akadályozná meg őket abban, hogy újra elkészítsék? Hiszen a technológiát már kidolgozták. Több időparadoxonnal is találkozunk a film során. Mivel eleve az egység parancsnoka segíti az amerikait, hogy mit tegyen a múltban, mégis minden alkalommal meglepődik a fejleményeken.

Az egyik jelenetben II. világháborúról beszél Ferguson, de egyik katona se kérdez vissza, hogy második??? Erről az a Simpson család jelenet jutott eszembe, amikor Springfieldet a húszas években mutatják, és a papi megszólal, mikor élelmiszerjegyért áll sorba, hogy a II. világháború után...mire a többiek: Minek számozni?:D

Na, de kanyarodjunk vissza a filmhez. Komolytalanságát leginkább a zene adja. Emellett van egy iszonyat idegesítő nő Furguson mellett, aki gyakorlatilag csinos. Ennyi. Ha nem lenne benne, nekem nem tűnne fel. És ott van az az alkalmazott, akit mindenki lelőne: szarkavaró, ráadásul nem vicces, hiába hiszi ennek ellenkezőjét.

Főhősünk, aki az időben utazik, teljesen természetesnek veszi a szituációkat, amikbe csöppen. Mintha teljesen természetes lenne, hogy egyszer csak egy kétfedelűben találja magát az ember és el is vezeti azt.

Azt hiszem, ha egy rendező komolyabban nekilátna, ebből egy remek film kerekedhetne! Kikapcsolódásnak jó volt, de újra nem nézném meg. Gyerekkoromban valahogy  jobb volt. Alább a trailer és az értékelés.

 

 

 

 

 

Színészi játék: 6/10

Látványvilág: 6/10

Forgatókönyv/Sztori: 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr32886642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása