Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Gyilkoló kisgombócok

2012.01.25. 09:00 - mutant

Címkék: film sci fi

Rémecskék I.-IV.
(Critters)


   
színes, amerikai sci-fi horror paródia,

Első rész:

82 perc, 1986


rendező: Stephen Herek
operatőr: Tim Suhrstedt
zene: David Newman
producer: Rupert Harvey
vágó: Larry Bock

szereplő(k):
Dee Wallace-Stone (Helen Brown)
M. Emmet Walsh (Harv)
Billy Green Bush (Jay Brown)
Don Keith Opper (Charlie McFadden)
Billy Zane (Steve Elliot )

Színészi játék: 8/10

Látványvilág: 8/10

Forgatókönyv/Sztori: 8/10

Második rész:

93 perc, 1988

rendező: Mick Garris
író: Mick Garris
operatőr: Russell Carpenter
vágó: Charles Bornstein

szereplő(k):
Terrence Mann (Ug)
Don Keith Opper (Charlie)
Tom Hodges (Wesley)
Douglas Rowe (Quigley)
Liane Alexandra Curtis (Megan Morgan)

Színészi játék: 8/10

Látványvilág: 8/10

Forgatókönyv/Sztori: 8/10

Harmadik rész:

86 perc, 1991

rendező: Kristine Peterson
forgatókönyvíró: David J. Schow

szereplő(k):
Aimee Brooks (Annie)
Leonardo DiCaprio (Josh)
John Calvin (Clifford)

Színészi játék: 8/10

Látványvilág: 8/10

Forgatókönyv/Sztori: 7/10

Negyedik rész:

90 perc, 1991

rendező: Rupert Harvey
forgatókönyvíró: Joseph Lyle

szereplő(k):
Brad Dourif (Al Bert)
Angela Bassett (Fran)
Don Opper (Charlie McFadden)
Paul Whitthorne (Ethan)
Anders Hove (Rick)

Színészi játék: 6/10

Látványvilág: 6/10

Forgatókönyv/Sztori: 6/10

Kivételesen nem használom a port.hu-s leírást. Ráadásul egyben vezetem le a négy részt.

 

A történet az űrben kezdődik, épp egy börtönbe szállítanak valami veszélyes fajt, de azok ellopnak egy hajót és megszöknek a Földre. A börtön vezetője fejvadászokat bíz meg a lények felkutatásával. A Brown család farmján landolnak Grovers Bandben a kis vakarcsok és nekiállnak randalírozni. Mindent megkóstolnak, de a husi a kedvencük.Remek a film humora, egyszerűen nem tudtam haragudni ezekre a kis vackokra :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megérkeznek a fejvadászok és próbálnak beolvadni külsőleg a környezetbe. A falu bolondja/piása (Charlie) már előre szól mindenkinek, hogy itt vannak a földönkívüliek, de nem hisz nekik senki. Sok vicces helyzet adódik, a legjobbakat a kis szőrösek:) Ezekből egyet sem akarok lelőni, mert érdemes már csak emiatt is megnézni. Természetesen a vége happy end, olyannyira, hogy a készült egy alternatív befejezés is, amit a DVD-re feltettek. Ezt a menüben akkor lehet elérni, ha a kis Kríta vörös szemére kattintunk. Mivel a másik került az eredeti verzióba, túl sziruposra sikeredett a mű. Na, de hoppácska, mi lapul a szalma alatt? Csak nem Krítatojások?! :) De, igen. A második rész innen folytatódik. Kikelnek a kis mukik és el kezdik irtani a népet. A rész pikantériája, hogy épp Húsvét van a városban és egy biofanatikus nyanya megveszi egy kereskedőtől ezeket a tojásokat, majd a gyerekekkel befestik és mehet is a keresés a templom mellett. A sheriff nyuszijelmezben igyekszik a gyerekekhez, amikor kikelnek a lények és nekirontanak. Ez a rész még viccesebbre sikeredett, több mókás jelenet és még többet láthatunk a főszereplő mócsingokból. A fejvadászok ismét eljönnek, de már hárman vannak, mert Charlie is közéjük állt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még csöcs is van az akcióban, hurrá! Természetesen itt is minden rendbe jön a film végére... Azt hihetnénk, hogy vége, de még sem. Szóval jöjjön a harmadik rész.

Egy család épp hazafelé tart a nyaralásból, amikor is összefutnak Charlieval, mert durrdefektet kapnak. A pihenőben megjelenik, hogy figyelmeztesse a gyerekeket, de nem hisznem neki. Nécsak, ki a'? Leonardo DiCaprio az egyik kiskölök :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A család hazaér, ahol költöznek ki az emberek, mert ingatlanspekulánsok megveszik...bla-bla-bla...anyuka meghalt, apa másik városba akar menni dolgozni...egyéb tragédiák. Az kis mocskok meg közben nekiállnak embereket falni, sőt! Megkóstolnak néhány vegyszert a konyhában:)

 

 

Ezalatt a többiek menekülőre fogják, végül Charlie ismét megment mindenkit, hurrá. Az utolsó két tojást is megtalálja. Amikor már épp kinyírná, üzenetet kap a Tanácstól, hogy törvénybe vagyon foglalva, hogy egyetlen élőlényt sem szabad kiirtani, mindjárt jön egy tartály, amely elviszi a tojásokat.

Innen folytatódik a negyedik rész, amely már az űrben játszódik. Chralie pechére a tartályban reked és hibernálódik...naaagyon hosszú időre. Hosszú ideig kering az űrben. Merthogy ez a rész az űrben játszódik. És a jövőben. Begyűjti őket egy hajó, ami nagy jutalmat remél a rakományért. Meg is kapják, ha a legközelebbi űrállomásra mennek. Csak hogy ott minden kihalt egy balul sikerült kísérlet miatt. Ez a rész már unalmasabb, kevesebb a humor, összecsapottabbak a jelenetek...nem ér fel az előző három részhez, na de megnézi az ,ember, csak, hogy teljes legyen a sztori.Felbukkan Ug, Charlie haverja, aki már nem önmaga, beilleszkedett egy pénzéhes világba, kénytelenek megküzdeni.

A kis kríták meg el kezdik magukat sokszorosítani egy géppel. Végre láthatunk egy kikelt kis mocskot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végét nem árulom el, mivel nem készült több rész. A filmek különlegessége, hogy egyetlen nőt/lányt sem ölnek meg a részekben. Megsebesül a harmadikban egy hölgy lába, de ennyi.

Érdemes megnézni legalább egyszer. Remek elegye a sci-finek, a horrornak és a vígjátéknak. Engem mindig leköt, 1-2 évente megnézem az összeset. Csak ajánlani tudom!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr773744232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.01.25. 22:32:43

elsőre nem is tűnt fel, hogy ez nem a szörnyecskék, aztán mikor olvastam a leírást leesett a tantelláré. az érdekes, hogy az értékeléseid szerint ez egy olyan széria, ami legalább a 3. részig tudta tartani a színvonalat és nem ment át rókabőrnyúzósdiba (pl mátrix... és még csrilliárd más film)
Chralie-ról pedig a "félig teli/félig üres pohár" dilemma jutott eszembe, egyrészt piszok mázlista, mivel minden ilyen undormányos kalandot épp bőrrel megúsz, másrészt rohadtul üldözi a balsors, mivel állandóan OLYAN helyzetbe kerül.
a "Még csöcs is van az akcióban, hurrá!" mondat talán megér egy unatkozós, sörözős délutánt, h megolvassam.
kösz az írást!

mutant · http://universal.blog.hu 2012.01.26. 18:47:14

@mrbloodbunny: Én nagyon-nagyon szeretem ezt a sorozatot:) Egyedül a negyedik részt nem kedvelem annyira, de egyébként kiváló kikapcsolódást nyújt:)


süti beállítások módosítása