Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

Ez egy egészen kiváló film

2012.02.22. 14:55 - mutant

...lehetett volna, de sikerült eltolni pár dologgal.

 

 

 

 

 

Cowboyok és űrlények

(Cowboys & Aliens)

    

 

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 118 perc, 2011 (16)

rendező: Jon Favreau

forgatókönyvíró: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Mark Fergus, Hawk Ostby, Steve Oedekerk, Scott Mitchell Rosenberg

zeneszerző: Harry Gregson-Williams

operatőr: Matthew Libatique

producer: Johnny Dodge, Brian Grazer, Ron Howard, Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Roberto Orci, Scott Mitchell Rosenberg

vágó: Dan Lebental, Jim May

 

 

 

 

 

 

szereplő(k):

Daniel Craig (Jake Lonergan)

Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde)

Olivia Wilde (Ella)

Sam Rockwell (Doki)

Paul Dano (Percy)

Clancy Brown (Meacham)

Noah Ringer (Emmett)

Walton Goggins (Hunt)

 

"1873, Arizona. Egy idegen támolyog be a sivatagi kisvárosba, Absolutionba, és semmire nem emlékszik a múltjából. Az egyetlen nyom egy rejtélyes bilincs az egyik csuklóján. Hamarosan rájön, hogy a városka lakói nem szívlelik az idegeneket, és senki meg sem mozdul, amíg nem kap erre parancsot a vasöklű Dolarhyde ezredestől. Ez a város félelemben él. Ám Absolution hamarosan olyan félelmet fog érezni, melyet fel sem tud fogni, mert a várost égi fosztogatók támadják meg. És hirtelen a megvetett idegen lesz az egyetlen reményük. A revolverhős lassacskán emlékezni kezd, ki is ő, honnét jött, és rájön, hogy a birtokában van egy titoknak, amely esélyt adhat a városnak a földön kívüliek ellen."

Írtak páran e-mailt, hogy a mostani filmeket miért hanyagolom? Nos, azért, mert például itt is egy rakat producer mellett el tudtak barmolni egy amúgy nagyon jónak induló filmet.

Rövid leszek, most tényleg:) És egy kicsit Spoileres:)

Van ugye ez a Denijel Krég, akinek mondjuk ki: zacskó a fejére és mehet a menet:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jól is alakít,nincs vele semmi gond. Megörültem, amikor megláttam Sam Rockwellt, merthogy nagyon imádom. Vele is minden rendben volt. Harrison Fordot nem szeretem, Szárnyas fejvadász ide vagy oda... Mégis, egy darabig nagyon tetszett a film. Ameddig a nő fel nem támadt. Felnevettem hangosan, hogy ez most komoly??? Megtudjuk, hogy az övéivel is ezt tették. Végig idegesített ez a karakter. Az alábbi kérdések merültek fel bennem:

- Honnan jöttél pontosan? Mi az, hogy a csillagok felettről??

- Hogyan kerültél ide akkor kis bogár, ha kiirtottak titeket?

- Mikor volt alkalmad tanulmányozni a technológiájukat?

- Megkérdezik, hogy miért kell nekik az arany, te meg csak annyit mondasz, hogy mert ott is ritka fém? Ez most komoly?

Utána már higgadtan néztem végig, mert kíváncsi voltam a végére. A látvány nagyon jó volt, a lényeket remekül kivitelezték, még a szerelmi szál se volt erőltetett. Mondjuk az indián főnök és Ford ellentéte giccses volt számomra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végső összecsapás nekem erőltetettre sikerült. Ami leginkább zavart, hogy oké, az előőrs kimúlt, de nem hiszem el, hogy nem küldtek folyamatosan beszámolót a bolygójukra. Nem logikus. Mégis azt mondom, hogy jó film volt ez, túlságosan lehúzták, annyira nem rémes, persze jobb sztorit is kihozhattak volna ebből. Csak azért nem került bele EBBE a posztba, mert ez a film valamivel kidolgozottabbra sikerült. Egynek elment.

Színészi játék: 7/10

Látványvilág: 8/10

Forgatókönyv/Sztori: 8/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr984171684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.02.25. 14:26:23

na, az első írásod amivel nem értek egyet (már ideje volt :)
szóval, az arany ritka elem. az ilyen elemek a csillagok novává, vagy még inkább szuper- vagy hipernovává válásakor jönnek létre. az egy dolog, hogy egy faj megoldja a csillagközi utazások kérdését, de új elemet előállítani az egészen más tészta. csak elementáris energiákkal jönnek létre ezek az újabb anyagok, egy szupernova pl annyi energiát sugároz, mint egy egész galaxis (kb 100.000.000.000 csillag). az arany egyébként már most, nálunk is igen fontos eleme az űrkutatásnak, számítástechnikának stb, arról nem is beszélve, hogy ez végül is egy western... és mi mást is akarhatnának a rosszfiúk mint aranyat :)
A csillagok felül jött... most mit mondjon a vadnyugat embereinek? egy hipertérablakon át érkezett, melyet egy antianyag generátor nyitott meg egy gravitációs kút közelében? biztos sokan értették volna :)
ha kiirtanak egy fajt, nem biztos, sőt igen valószínű, hogy nem sikerül minden egyes lényt kiirtani, lehet náluk is voltak bunkerek, vagy az űrből, egy álcázott hajóról figyelte, vagy egy nagy hatótávú berendezéssel, akármivel, és ez tetszik is, hogy nincs elmagyarázva, hisz még1x: a vadnyugat embere mit értett volna belőle?
szerintem a tavalyi év legjobb sci-fije, sose kapjunk rosszabbat :)

mutant · http://universal.blog.hu 2012.02.25. 14:58:13

@mrbloodbunny: Ezt mind tudom,és engem az zavart, hogy számomra több kell annál, mint hogy ritka náluk is. Nekem ez hiányzott. Nem volt rossz film,máskor is megnézném. Félreértettél engem nagyon :) Engem az a női karakter idegesített, találóbbat is lehetett volna beleírni. Mert egyébként mint mondtam,nekem tetszett. A tavalyi év legjobb sci-fije meg...még nem láttam mindet, addig nem nyilatkozom:)
Illetve ki kell emelnem, hogy badarság azt gondolnunk, hogy csak az arany segíti az űrkutatást, vagy hogy csak levegővel életképes egy lény,satöbbi.... Nálunk igen. A galaxis másik felén meg lehet, hogy nem is a víz az élet alapja:) Ne az emberiségből induljunk ki mindig:) Hiszen számomra mindig is lenyűgöző az a gondolat, hogy ha a sci-fi témakört kitágítjuk és a fantáziánk túlmutat egy víz- és oxigénalapú életformán:)

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.02.25. 15:05:21

@mutant: egyetértek... várom már azt a scifi-t ahol végre az idegenek is viselnek vmiféle szkafandert, vagy gravitációs kiegyenlítőt v akármit... (kb Battle Los Angeles, a régi Amikor megállt a Föld és a Függetlenség napja jut most hirtelen eszembe) nem lehet minden bolygó ua. bár, az, hogy a molekulák egyáltalán tudjanak szerveződni bonyolultabb formációkba, amiből később élet alakulhat ki, mindenképp kell a folyékony közeg. csontszáraz, vagy rommá fagyott környezetben egyszerűen minden mozdulatlan... lehetetlen a fejlődés, és ha a folyadékokat nézzük, még mindig inkább a víz volna ideálisabb táptalaj, mint pl mondjuk a higany, teszem azt :)

mutant · http://universal.blog.hu 2012.02.25. 15:56:53

@mrbloodbunny: A mi tudásunk szerint, ezt tegyük hozzá:)
Elfelejted a nagy klasszikust; a Támad a Mars! című filmet!:)


süti beállítások módosítása