Agymenés sci-fi és fantasy témakörben. Film, könyv, játék, ami csak szem-szájnak ingere. universalscifi@gmail.com

Bannerek

Csiripfal

Utolsó kommentek

  • mutant: @Rossi93: Ha elolvasol más bejegyzésemet is, akkor fel fog tűnni, hogy a retro vonal a kedvencem. ... (2013.10.20. 19:06) Fejsze, hideg, tűz
  • Syracuse: 1951-ben valószínűleg ezek a látványelemek első osztályúak voltak...erre nem gondoltál? (2013.10.20. 19:04) Fejsze, hideg, tűz
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • mutant: @Chelloveck: Meglesem,köszi! (2012.03.25. 13:49) Robot Jox
  • Chelloveck: Ez tetszeni fog: chelloveck.sfblogs.net/2012/03/25/the-making-of-robot-jox/ (2012.03.25. 13:40) Robot Jox
  • Utolsó 20

Címkék

A titkos övezet rejtélye

2011.12.20. 13:22 - mutant

Címkék: sci fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"A nyolcvanas évek végén az Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó Vállalat (ILV) jelentős üzletet látott, az újságjaiban közölt fekete-fehér képregények újra közlésében. A rajzolóktól felvásárolta a képregényeket, és több sorozat közlését is megkezdte. Az egyik legszínvonalasabb kiadás a Zórád sorozat volt. Zórád Ernő elkészítette néhány képregényének színes változatát, amelynek az ILV elkezdték a kiadását. Hat kötet jelent meg a sorozatban.

Winnetou, Visszatérés a földre, Hajdúk kapitánya, A titkos övezet rejtélye, Huszárkaland, Az utolsó mohikán."

 

Elég rég szereztem be, de csak 1-2 hete jutottam el időben oda, hogy a kezembe vegyem. Csak pár sort szeretnék ejteni róla.

Írta: Cs. Horváth tibor, rajzolta: Zórád Ernő.

Zórád Ernőről ITT.

A kötet két képregényt tartalmaz, amiről most írok és az Ezüstflotta kincse című művet, amely Orbán Dezső regénye nyomán készült.

De kanyarodjunk vissza a Fred Hoyle regénye (Fekete felfő) nyomán készült alkotáshoz.  A sztori röviden: egy tudóst küldenek Írországba, ahol egy jövőváros épült és félnek, hogy akár fegyvereket is készíthetnek. Az ügynökök vagy lebuknak vagy meghalnak, ezért egy tudóssal próbálkoznak. Be is épül közéjük, munkát vállal, de lelepleződik.

Leginkább akció. Sajnos stilisztikai- és helyesírási hibákat is találunk benne. Élvezhető, mert ezt bevallom, de jobbra számítottam. A karakterek nem elég kidolgozottak, néhol már túl sok és valószerűtlen az akció. A lezárás pedig három-négy kockában történik, pár mondatban. Kapunk is valamit, meg nem is. Viszont nem gondolkodtat el; egy csomó slamasztika és küzdelem után kapunk egy "ez a helyzet, ez tény" választ, ami nincs is rendesen kidolgozva.

Egyszer érdemes elolvasni.

 Értékelés: 6/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universal.blog.hu/api/trackback/id/tr563478047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chelloveck · http://chelloveck.sfblogs.net 2012.03.07. 11:16:22

Itt pedig az általam igazgatott Zórád Ernő fanpage:
www.facebook.com/zoraderno

mutant · http://universal.blog.hu 2012.03.07. 12:58:50

@Chelloveck: jajj,de jó...végre találtam egy lelkitársat,akivel el tudok csevegni,jeee :D


süti beállítások módosítása